اخبار تکنولوژی 16

معرفی تکنولوژی

اخبار تکنولوژی 16

معرفی تکنولوژی

بازاریابی چریکی یا پارتیزانی چیست؟

توسط کاوه میرموسوی واپسین به روزرسانی ژوئن 27, 2018

 0 2,119

 به اشتراک گذاشتن

به شایستن زیاد در سنه های اخیر مفاهیم جدیدی در حوزه بازاریابی از قبیل بازاریابی چریکی به گوشتان خورده است. این تکنیک از دانش بازاریابی اخیرا در ایران هم رشد کرده و پیروان زیادی پیدا کرده است.

بازاریابی و فروش چریکی یا پارتیزانی چیست؟

ابتدا باید اشاره کرد که این مفهوم توسط جی کنراد لوینسون مطرح شد. ایشان در سنه 1984 کتابی با اسم بازاریابی پارتیزانی را منتشر کرد که در آن در خلال معرفی این تکنیک، بر این جستار تمرکز کرد که یک شرکت کوچک چگونه می‌تواند با بودجه کم، با شرکت‌های بزرگ‌تر چشم وهمچشمی کند.


در واقع می توان گفت که بازاریابی هنر تغییر دادن عقاید مردم و یا حفاظت از عقاید آنها است. البته به شرط این که آنها میل به مشارکت با شما را داشته باشند. شما باید برای موفقیت در بازاریابی چریکی، کاری کنید که مردم نوع و سخیف محصول مصرفی خود را تغییر دهند و یا نوعی از محصولات و خدمات جدید را بپذیرند که قبلا هستی نداشته است. البته که چنین تغییری در یک لحظه یا یک ماه و یک سنه میسر نمی شود و درست به همین خاطر است که بازاریابی را یک پروسه می نامند نه یک رویدادی که در لحظه اتفاق می افتد.


گاهی اتفاق می افتد که فرایند بازاریابی شما از چندین رخداد تشکیل می شود و یک بازاریاب چریکی به روشنی می داند که بازاریابی او از مراحل آغاز و متوسط ساختن شده است ولی نمی تواند نهایی برای آن متصور شود. به راستی در دنیای بازرگانی امروز، روش بازاریابی چریکی زیاد پرکاربرد بوده و سرشار از خلاقیت و نواوری می باشد.


بازاریابی چریکی تقسیم زیادی از برنامه ها و راهبرد ها را برای توسعه و حفظ یک سوداگری به کار می گیرد. بازاریابی چریکی اهداف متعددی را تعقیب می کند. این تکنیک به شما راهکارهای جدید برای پرهیز از بروز تکرار و تقلید بی قصد ارائه می دهد که مانع از دلزدگی مخاطب و افزایش بی نتیجه هزینه ها می شود.


به بیان دیگر در این شیوه، فعالیت های تبلیغاتی برمبنای کاهش خرج ها و در عین حال افزایش جاذبه، ماندگاری و تاثیرگذاری پیام های تبلیغاتی در ذهن خریداران و مصرف کنندگان شکل گرفته است.


مهمترین برتری بازاریابی چریکی

بازاریابی چریکی در نظریه های مدیریت بازاریابی، به عنوان بازاریابی بدون هزینه نیز شناخته می شود. به راستی بازاریابی چریکی شیوه ای از برنامه های بازاریابی است که در آن تلاش بر به کارگیری ترویج کننده هایی بر پایه نوآوری و خلاقیت و برخلاف شرایط روتین انجام شود که دارای حداکثر بازدهی شدنی باشد.


بازاریابی پارتیزانی یا چریکی یک شیوه نامنظم و نامتعارف در اتمام تکاپو های تبلیغاتی بر پایه یک بودجه زیاد ناچیز است. چنین تبلیغاتی گاه به شیوه ای اجرا می شود که بیننده حتی از هستی آنها بی اطلاع است و چه بسا بتوان گفت این گونه بازاریابی یکتا از گونه ها بازاریابی های غیر مستقیم یا بازاریابی بر پایه هیاهو است.


این طریق نوعی بازاریابی نامنظم برای کسب حداکثر نتایج با به کارگیری دست کم منابع است. ابتکار و نوآوری، شکستن قوانین وجستجوی راهکارهای ناب برای روشهای بازاریابی، جزء لاینفک بازاریابی چریکی است.


بازاریابی سنتی همواره پر هزینه بوده و این خرج به اندازه ای بالا می باشد که متعلق به به عنوان معایب این شیوه یاد می شود. تا آنجا که بیشتر مدیران کمپانی های کوچک علی رغم علاقه به بهره گیری از آن، امکان تقبل هزینه های آن را ندارند. بازاریابی چریکی پاسخ مناسبی به این دربایستن شرکت های کوچکی می باشد که بودجه کلانی برای برنامه های بازاریابی خویش ندارند. به همین خاطر مدیران در بازاریابی چریکی هفتاد درصد بودجه های خویش را صرف تبلیغات و سی درصد را نیز صرف دیگر ابزارهای بازاریابی می نمایند.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد